Jeugdfonds Talent Award

Het Jeugdfonds van de Vrienden van de Atletiek ondersteund al vele jaren talentvolle atleten op hun weg naar de top. Jaarlijks krijgen 8 tot 10 atleten een financiële bijdrage die het mogelijk maakt om zich nog verder te ontwikkelen. In 2014 is tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Vrienden besloten om ook evenementen, die vooral gericht zijn op de ontwikkeling van de jeugd, te gaan ondersteunen.

Op zaterdag 9 mei is tijdens de wedstrijden om de Ter Specke Bokaal een speciale prijs uitgereikt aan de atleet die op die dag de beste prestatie heeft geleverd. Criteria voor deze prijs is op de eerste plaats de leeftijd, die maximaal 22 jaar mag zijn. Daarnaast tellen nationale (jeugd) records en het behalen van een limiet voor een groot internationaal toernooi mee. De beoordeling wordt gedaan door Marjan Olyslager en Wim van der Krogt van het Jeugdfonds en een persoon uit de organisatie van de wedstrijd, in dit geval Anthony Ott. Technisch coördinator van De Spartaan.

Unaniem werd besloten om de eerste Jeugdfonds Talent Award toe te kennen aan Menno Vloon, een 20-jarige polsstokspringer, die al vroeg in het seizoen een hoogte van 5.50 meter haalde. Menno had de limiet voor deelname aan de Europese Kampioenschappen onder de 23 jaar al gehaald tijdens indoor wedstrijden, maar deed dit dunnetjes over in Lisse. Moedig liet hij daarna de lat op 5.65 leggen, de limiet voor de wereldkampioenschappen in Berlijn. Moedig omdat door de sterke en dwarrelende wind de omstandigheden verre van ideaal waren. Die 5.65 werd in zijn 3e poging bijna gehaald.

De winnaar van Jeugdfonds Talent Award krijgt een bedrag van € 250,00, die besteed mag worden aan middelen die de verdere ontwikkeling tegoed komen.

Het Jeugdfonds en de Vrienden van de Atletiek zijn diverse acties gestart om meer financiële middelen voor het fonds te genereren. Als dat lukt is de kans groot dat ook in 2016 en de jaren daarna een Jeugdfonds Talent Award kan worden uitgereikt.