Over de Supporters

De Supporters Club van de Vrienden van de Atletiek

Tijdens de EK in Amsterdam hebben veel mensen ervaren hoe leuk het is om onze atleten aan te moedigen. De atleten hebben dit zeer op prijs gesteld en hebben zich van hun beste kant laten zien, resulterend in uitstekende prestaties!

Al eerder zijn groepen supporters met de Vrienden en de Atletiekunie naar wedstrijden in Braunschweig en Praag geweest. Het was altijd moeilijk om medewerking en goede plaatsen te krijgen.

Op initiatief van de Britse en Duitse supporters clubs, bij welk initiatief de Vrienden zich hebben aangesloten, is nu door European Athletics (de Europese Atletiek Associatie) een Europees Supporters Platform in het leven geroepen en worden Lokale Organisatie Comités door European Athletics aangemoedigd speciale faciliteiten aan Supporters Clubs te geven.

Dat betekent dat wij vóór dat de officiële verkoop van de tickets van start gaat al een blok tickets kunnen reserveren en kunnen aanbieden aan onze supporters. Soms ook met extra groepskorting. Dan zitten wij bij elkaar.

Onder deze regeling vallen onder meer de Europese Kampioenschappen, zowel indoor als buiten en Europacup wedstrijden. Wellicht in een later stadium ook Diamond League wedstrijden.

De ticket verkoop aan onze supporters loopt via de Vrienden van de Atletiek als lid van het European Supporters Platform; voor de hotelaccommodaties en eventueel de reizen hebben wij de diensten van een gespecialiseerde Sport Tour Operator ingeschakeld die deze diensten al jaren aan de Britse Atletiek Supporters Club aan biedt, Jamin Sports. Gezamenlijk ontwikkelen wij een aan de Nederlandse situatie aangepast programma.

Was de vereniging Vrienden van de KNAU oorspronkelijk een vereniging van alleen oud top atleten en top functionarissen binnen de KNAU, nu wil de vereniging zich open stellen voor alle Vrienden van de Atletiek. De naam is dus gewijzigd, evenals het toelatingsbeleid. Ongewijzigd is gebleven dat de vereniging reünies zal blijven organiseren voor oud top atleten en oud top functionarissen.

Naast het gezamenlijk bezoeken van wedstrijden wil de vereniging aan het eind van het seizoen onder het motto “Meet the Stars” een diner organiseren voor de leden, waarbij ook atleten, coaches en andere atletiekfunctionarissen worden uitgenodigd die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt.

 

Voor meer informatie over het gezamenlijk bezoeken van wedstrijden kunt u in het menu hierboven een keuze maken.