Onderscheidingen

Onderscheidingen
Bij de JAV wordt jaarlijks de Gouden Pluim uitgereikt aan iemand die zich in het verleden voor de atletiek
heeft ingezet over een groot aantal jaren.

In het verleden werden ook Super Pluimen uitgereikt aan atleten die op een EK of een WK een medaille hebben gewonnen. In 2005 werd er een uitgereikt aan Rens Blom. Bram Som heeft in Zaandam van de Vereniging Vrienden van de K.N.A.U. een Super Pluim uitgereikt gekregen. Bram kreeg de prijs van waardering, voor het veroveren van zijn gouden medaille op de 800 meter tijdens het Europees Kampioenschap 2006. “Omdat deze vereniging uit allemaal oud-internationals bestaat, weten ze als geen ander wat je er voor over moet hebben om tot zulke prestaties te komen, daarom ben ik zeer vereerd dat ze de Super Pluim dit jaar aan mij hebben toegekend”, aldus Bram.

Sinds 1998 vindt de uitreiking plaats van de Vriendentrofee, onze hoogste verenigingsonderscheiding. Recente ontvangers van de trofee zijn Roelf van der Wijk (Vrienden Jeugdfonds), Joop Kant (Vriendenband), Klaas Pollema en Wim Blom (polsstokhoog accommodatie in Sittard). In 2007 ging
de onderscheiding naar Simon Vroemen. In 2008 werd de trofee uitgereikt aan het 4 x 100 m vrouwen estafetteteam van Mexico 1968.