Onderscheidingen

Onderscheidingen


2018

Gouden Pluim

Ook dit jaar werd weer bij de Algemene Ledenvergadering in de kantine van de AV De Spartaan te Lisse, de Gouden Pluimen uitgereikt aan een atleet of atlete die een bijzondere atletiekprestatie heeft verricht. Voor 2018 waren dit Alida van Daalen die samen met haar trainer en moeder Jacqueline Goormachtigh, de pluim ontving voor haar uitzonderlijke vooruitgang in het afgelopen jaar en haar prestaties op het EK onder de 18 in Gyor. Een zilveren plak met discuswerpen 52.93 m en een bronzen plak met kogel 17.08 m.

Daarnaast was er een Gouden Pluim voor Lisanne de Wit voor haar prestatie op de 400m tijdens de EK Senioren in Berlijn waar ze met 50.77 sec. de bronzen medaille haalde. Dit was tevens een nationaal record. Zij nam de pluim in ontvangst samen met haar trainer Sven Ootjers.

 

 

 

 

 

 

 

Vriendentrofee

Het was dit jaar Hugo Tijsmans die tot zijn verrassing de Vriendentrofee kreeg uitgereikt voor zijn jarenlange verdiensten van de Vrienden in vele hoedanigheden.

2017

Gouden Pluim

Bij de ALV wordt jaarlijks de Gouden Pluim uitgereikt aan een atleet of atlete die een bijzondere atletiekprestatie heeft verricht.

Voor 2017 was dit de polsstokhoogspringer Menno Vloon voor zijn verbetering van het Nederlands Record polsstokhoogspringen.

 

 

 

 

Ook werd er een Gouden Pluim uitgereikt aan Hans Schulz, die in 2017 is afgetreden als voorzitter van de Deutsche Freunde. Hij kreeg de Gouden Pluim uitgereikt uit handen van voormalig Vrienden-voorzitter Bob Vos. Hans was jarenlang, meestal met zijn vrouw Kornelia, aanwezig op onze ALV/reünie en heeft gezorgd voor een goede samenwerking tussen onze Vrienden en de Deutsche Freunde.

 

 

 

 

 

 

Vriendentrofee

Sinds 1998 vindt de uitreiking plaats van de Vriendentrofee, onze hoogste verenigingsonderscheiding. Recente ontvangers van de trofee zijn Chris Konings (2013), Elly de Regt-Henzen (2014), Chris van der Meulen (2015), Rien van Haperen (2016) en Kees de Kort (2017).

2017

Kees de Kort, die 10 jaar onze secretaris is geweest, kreeg uit handen van voormalig voorzitter Chris van der Meulen de Vrienden-trofee uitgereikt voor zijn langdurige en grote verdienste voor de vereniging.