Onderscheidingen

Onderscheidingen

Gouden Pluim

Bij de ALV wordt jaarlijks de Gouden Pluim uitgereikt aan een atleet of atlete die een bijzondere atletiekprestatie heeft verricht.

Voor 2017 was dit de polsstokhoogspringer Menno Vloon voor zijn verbetering van het Nederlands Record polsstokhoogspringen.

 

 

 

 

Ook werd er een Gouden Pluim uitgereikt aan Hans Schulz, die in 2017 is afgetreden als voorzitter van de Deutsche Freunde. Hij kreeg de Gouden Pluim uitgereikt uit handen van voormalig Vrienden-voorzitter Bob Vos. Hans was jarenlang, meestal met zijn vrouw Kornelia, aanwezig op onze ALV/reünie en heeft gezorgd voor een goede samenwerking tussen onze Vrienden en de Deutsche Freunde.

 

 

 

 

 

 

Vriendentrofee

Sinds 1998 vindt de uitreiking plaats van de Vriendentrofee, onze hoogste verenigingsonderscheiding. Recente ontvangers van de trofee zijn Chris Konings (2013), Elly de Regt-Henzen (2014), Chris van der Meulen (2015), Rien van Haperen (2016) en Kees de Kort (2017).

2017

Kees de Kort, die 10 jaar onze secretaris is geweest, kreeg uit handen van voormalig voorzitter Chris van der Meulen de Vrienden-trofee uitgereikt voor zijn langdurige en grote verdienste voor de vereniging.