Vrienden Jeugdfonds

Algemene gegevens over het Vrienden Jeugdfonds
In 2001 is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de KNAU  en het 50-jarig bestaan van de Vrienden, naar een idee van Roelf van der Wijk en de toenmalige voorzitter Bob Vos, het Vrienden Jeugdfonds in het leven geroepen. Doelstelling van het fonds is het extra stimuleren van potentiële (sub)toppers. Dit wordt gedaan door hen een gemaximaliseerd bedrag ter beschikking te stellen. Hiervoor kunnen zij bijvoorbeeld een trainingskamp beleggen of betere trainingsmogelijkheden scheppen, zodat de doorgroei van de talenten in de leeftijd van 15 tot 23 jaar naar de top versneld wordt (zie ook persberichten).

In de afgelopen 14 jaar zijn vele talentvolle atleten ondersteund, die daadwerkelijk de top hebben bereikt. Een paar van de bekendste en succesvolste zijn o.a. Karin Ruckstuhl –Eelco  Sintnicolaas – Douwe Amels -Nadine Broersen – Sharona Bakker – Maureen Koster –  Jip Vastenburg en Denzel Comenentia.

Atleten – niet ouder dan 23 jaar – die denken in aanmerking te komen voor ondersteuning vanuit het Jeugdfonds van de Vrienden kunnen worden voorgedragen door bondscoaches of persoonlijke trainers. De begeleidingscommissie beoordeelt deze aanvragen en overlegt met de bondscoaches. Belangrijk in de besluitvorming is de kans dat een atleet zich kwalificeert voor een groot toernooi, zoals bijvoorbeeld de Europese Kampioenschappen voor junioren en die voor atleten van 20 – 22 jaar.

Om het Jeugdfonds en de atleten die ondersteuning krijgen  te volgen zie dan de persberichten en de artikelen in de Vriendenband.

De begeleidingscommissie van het Vrienden Jeugdfonds bestaat uit:
• Willem van der Krogt (e-mail: wimvanderkrogt@xs4all.nl): Hij houdt zich bezig met scouting, zakelijke contacten en zorgt voor de financiële afwikkeling met de uitverkorenen.
• Marjan Olyslager (e-mail molyslager@wxs.nl): Zij houdt zich bezig met scouting en (mede)-beoordeelt de aanvragen voor ondersteuning.
Daarnaast zorgt Ed Turk voor organisatorische en financiële ondersteuning.

Door het Vrienden Jeugdfonds gesteunde atleten naar de WJK 2016
Van 19 t/m 24 juli 2016 worden in Polen de Wereld Junioren Kampioenschappen gehouden. Hier doen vier atleten aan mee die financieel worden gesteund door het Vrienden Jeugdfonds.
Voor meer gegevens zoals informatie over deze atleten en de andere geselecteerde atleten klik hier.