SUCCESVOLLE VRIENDEN GOLFDAG IN NISTELRODE

De Vrienden golfdag werd dit jaar gehouden op een van de beste en exclusiefste golfbanen van Nederland, namelijk op “the Duke” in Nistelrode.

Een ronde lopen op deze baan kan alleen op uitnodiging van een lid en het is dus verre van eenvoudig om een afspraak te maken voor een groep van ca. 30 personen.

Dit was Jan Struik en Nick Mosselman evenwel gelukt. We waren deze dag op uitnodiging van de firma LevelFour die  tesamen met Jan en Nick hadden gezorgd voor een geweldige organisatie. Alles was werkelijk prima geregeld van de ontvangst met koffie en een Brabants worstenbroodje tot het laatste kopje koffie na afloop van het diner.

De enige domper was toen we bij aankomst hoorden dat Roelof Veld zojuist had gebeld dat hij door de laagstaande zon, net buiten Deventer, met zijn auto op een betonblok was gereden en ernstige schade aan zijn auto had opgelopen. Gelukkig was hij er heelhuids van afgekomen, maar hij en Egbert Nijstad waren hierdoor niet  in staat om te komen. Helaas.

Om 13.00 uur klonk het startschot voor iedereen en konden we beginnen aan een schitterende ronde door de Brabantse heide, met werkelijk geweldig aangelegde holes. Voor iedereen was het een uitdaging. Vooral op de greens waar de vlaggen vaak erg moeilijk gestoken waren, en het kleinste foutje werd afgestraft. Ook de route naar de greens was niet eenvoudig en het was dan ook een vereiste om op de fairways te blijven en de waterhindernissen te ontwijken.

 Een unieke hole is de par-3 7e. Deze hole is een kopie van de wereldberoemde eiland-hole op TPC Sawgrass in Florida (zie foto), waar de beste golfers ter wereld met ontzag afslaan en veelvuldig de bal in het water zien verdwijnen.

Gelukkig overkwam mij dat niet. Mijn afslag kwam netjes op de green. Dat de hierop volgende put poging iets te kort was kon me niet deren. De par (3) was binnen.

Op een andere par-3 werden alle deelnemers verwelkomd door een “pro” van “the Duke”. Hier werden alle deelnemers uitgedaagd tot een spelletje “beat the pro”. Ook hier wist ik de bal met mijn afslag netjes op de green te krijgen (zelfs iets dichter bij de hole dan de pro). De opdracht was echter uitholen We hadden hiervoor beiden 2 put strokes nodig dus werd het een gelijkspel.

Na mijn ernstige hartproblemen, ruim een jaar geleden, was het voor mij de eerste keer dat ik me weer waagde aan een 18 holes wedstrijd. De ruim 5 uur durende wedstrijd doorstond ik echter prima. Hierbij veelvuldig aangemoedigd door mijn flight genoten: Hans van der Kooy, Piet Waaning en Wim Prinsen. Hiervoor wil ik ze alsnog bedanken. Ik was na afloop dan ook zeer tevreden.

Na aankomst bij het clubhuis smaakten de drankjes en de aangeboden snacks in afwachting van de prijsuitreiking geweldig.

Na veel rekenwerk bleek Bob Janssen de winnaar van deze dag, gevolgd door Nick Mosselman en Paul Grimbergen. De prijs voor de longest drive was ook voor Bob Janssen, terwijl de prijs voor de neary gewonnen werd door Caroline Mosselman.

De gastheer LevelFour dat ook nog een speciale prijs beschikbaar gesteld, namelijk een Green egg barbecue. Jan en Nick hadden als organisatoren besloten om deze prijs onder de deelnemers te verlopen. Hierbij kwam als gelukkige winnares, Ella Hoogendoorn, naar voren. De consequentie is wel dat Ella de Vrienden golfdag volgend jaar mag organiseren. We hebben er vertrouwen in dat dit ook weer een geweldige dag gaat worden.

Hans van Kuijen