Zeer geslaagde Reünie/Uitgaansdag

Na in 2017 enkele discussies gehouden te hebben met wat leden was besloten door het bestuur dat we in 2018 een heuse uitgaansdag zouden organiseren waarop eenieder gezellig met elkaar kon optrekken zonder dat we er een vergadering aan zouden koppelen.
Afgelopen zaterdag 21 april was het dan zover. 36 enthousiaste leden hadden ingeschreven om mee te gaan naar Elburg. En waarachtig het was een zonovergoten dag met ruim 20 graden.

Om 11.00 uur werd iedereen ontvangen in Brasserie De Haas voor een lekker bakkie koffie met gebak. Natuurlijk was het weer veel herkenning. Als iedereen binnen is legt Wim van der Krogt uit hoe het programma gaat en heet Rien van Haperen iedereen welkom.
Allereerst gingen we om 11.45 uur door de hoofdstraat richting haven waar de rondvaartboot voor ons klaar lag. Gedurende 2 uur zullen we over het Veluwemeer een heerlijke vaartocht maken maar niet nadat we eerst binnen een heerlijke authentieke Hanzelunch krijgen voorgeschoteld bestaande uit vooraf een lekkere groentesoep en 2 soorten brood met verschillende soorten beenham.

 

Met een drankje in de hand was het voor menigeen heerlijk toeven op het achterdek en werden alle nieuwtjes even uitgewisseld. Natuurlijk moesten de meiden van 1964 met elkaar op de foto.
Om 2.00 uur meerden we aan en in 2 groepen werd een rondleiding door Elburg gedaan. Onder leiding van 2 enthousiaste en deskundige gidsen die zelf levenslang in Elburg hebben gewoond werden de nauwe maar zeer sfeervolle straatjes doorkruist. Elburg heeft als Hanzestadje veel historische pandjes en heel veel bezienswaardige plekken. Het is zeker de moeite waard om dit plaatsje te bezoeken.

Ook de grote joodse gemeenschap van voor WOII is opmerkelijk. Vooral het bestaan van een sjoel (synagoge) en Joodse begraafplaats op 2500 inwoners is opmerkelijk.
Als we om 3.30 uur weer bij de Brasserie aankomen staat Wim alweer klaar met de muntjes en kan iedereen nog even napraten, onder het genot van een drankje, van dit zeer geslaagde evenement.
Dank vooral aan Wim en Wil van der Krogt voor de perfecte organisatie en wij hopen dat voor het volgende jaar niet alleen diegenen die er nu waren ook weer te zien maar ook alle anderen leden om zo elkaar beter te leren kennen.

Voor een goede impressie was onze “hoffotograaf” Ed Turk weer aanwezig en voor wat sfeerbeelden zie: hier