Introductie Jeugdfonds Voorjaars League.

Extra prijzen voor jong talent.

Het Jeugdfonds van de Vrienden van de Atletiek heeft als doel jonge talenten verder te helpen op hun weg naar de top. Een van de mogelijkheden is hun deelname aan grote evenementen te stimuleren.

In dat kader zal tijdens de eerste grote baanwedstrijden van 2023: de Ter Specke Bokaal (13 mei), de Harry Schulting Games (18 mei) en de Gouden Spike (10 juni) een speciale competitie worden gehouden op een van de speerpuntonderdelen van de Atletiekunie: het verspringen. Van atleten onder de 20 jaar zal van iedere wedstrijd hun beste sprong meetellen voor een eindklassement Voor de 1e 3 atleten in ieder klassement zijn er na 3 wedstrijden prijzen van €  250,- € 150,- en € 100,-.  

Daarnaast zal bij iedere wedstrijd door de Vrienden van de Atletiek een Jeugdfonds Talent Award toegekend worden voor de beste prestatie die geleverd word door een atleet van U20. Hieraan is een prijs gekoppeld van € 250,- Deze Award geldt niet alleen voor de speerpuntonderdelen en zal toegekend worden door een onafhankelijke jury.

Het Jeugdfonds is een activiteit van de Vrienden van de Atletiek. Voor meer informatie over bovenstaande projecten kunt u contact opnemen met Wim van der Krogt: 06-53561350 of wimvanderkrogt@xs4all.nl..