Madelief van Leur wint Jeugdfonds Talent Award in Lisse.

Tijdens een zomerse dag op een sfeervol sportpark Ter Specke hebben veel mensen weer kunnen genieten van de sport die in Nederland maar aan populariteit blijft winnen: Atletiek.

Al vrij vroeg in het programma stond het discuswerpen voor mannen gepland en daar was het al raak.

Zowel Jarno van Daalen als Yannick Rolvink wierpen de schijf verder dan de 57 meter en 52 centimeter dat de limiet is voor deelname aan het WK voor onder de 20 jaar late dit jaar in Lima.

Met 59.42 (Yannick) en 58.89 (Jarno) waren zij direct al kandidaat voor de Talent Award. Het discus was nog maar net afgelopen toen Elisa de Jong na het winnen van de Talent Award in Vught aangaf ook nog best een 2e Talent Award in de wacht te willen slepen.

In Lisse sprong zij met de polsstok nog eens 5 centimeter hoger dan in Vught. De kers op de taart zat echter, zoals zo vaak in Lisse, weer aan het eind. Op de incourante, maar onder atleten zeer populaire, 300 meter was het ongekend spannend bij dames.

Lisanne de Witte, Madelief van Leur en Anne van de Wiel gingen binnen 4/100e van een seconde over de finish. Met 37.78 sec liep Madelief een tijd, die in haar leeftijdscategorie nog nooit door een Nederlandse atlete was gelopen.

En om die reden was de jury unaniem in de keuze om haar de Talent Award bij de TSB toe te kennen.

In de laatste Vriendenband staat een interview van Piet Wijker waarin uitgebreid kennis gemaakt wordt met Madelief.