Tijdens de zonovergoten wedstrijd om de Gouden Spike in Leiden hebben de Vrienden van de Atletiek meerdere prijzen uitgereikt aan talentvolle atleten.

De Gouden Pluim is een waarderings- en stimuleringsprijs die wordt uitgereikt aan atleten die zich het afgelopen seizoen, in 2022 dus, op bijzondere wijze hebben onderscheiden.

De Gouden Pluimen zijn uitgereikt aan

Gabriel Emmanuel die in de categorie U20 in Cali in Brazilië wereldkampioen werd op de 10-kamp met een prachtig puntentotaal van 7860, waarmee hij vierde op de ranglijst aller tijden staat en

Niels Laros die in de categorie U18 in Jerusalem twee maal Europees kampioen werd op de 1500 en 3000 meter, en daarna zijn tijd op de 1500 meter nog aanscherpte naar 3.39.46, de snelste tijd ooit in gelopen door een Europese junior U18. Recent heeft Niels ook het Nederlands juniorenrecord op 5000 meter op zijn naam gezet.

Alle reden dus voor de Vrienden van de Atletiek om deze talentvolle jonge atleten in het zonnetje te zetten!

Talent Award  

Voor de Talent Award komt in aanmerking de atleet in de categorie U20 die tijdens deze wedstrijd de meest aansprekende prestatie heeft neergezet. De Talent Award is uitgereikt aan Niels Laros voor zijn indrukwekkende 800 meter, die hij aflegde in 1.45.80, waarmee hij slechts 0,16 seconden boven het Nederlands Juniorenrecord van Arnoud Okken bleef.

Voorjaarsleague

Dit seizoen voor het eerst hebben de Vrienden van de Atletiek een Voorjaarsleague in het leven geroepen. Gedurende de drie baancircuitwedstrijden is bij het onderdeel verspringen een klassement opgemaakt waarbij alle resultaten zijn opgeteld.

Dit heeft geleid tot de volgende einduitslag:

Vrouwen U20:

     1. Julia Crins

  1. Felicia Felter
  2. Anniek de Lange

Mannen U20:

     1. Jory Davids

  1. Manne Baan

 

Aan alle uitgereikte prijzen vandaag was, naast eeuwige roem en een bos bloemen, ook een envelop met inhoud verbonden.

De Vrienden van de Atletiek feliciteren alle jeugdatleten van harte met hun onderscheidingen en wensen hen voor de toekomst alle goeds toe!