Vereniging

Vrienden
De Vereniging Vrienden van de Atletiek (voorheen Vrienden van de KNAU) heeft ruim 300 leden. Velen waren en sommigen zijn nog altijd actief in de atletieksport.

 

Onder hen deelnemers aan Olympische Spelen, WK’s en/of EK’s maar ook voormalige nationale kampioenen, internationals, bestuurders en juryleden. Maar ook supporters die de atletieksport en atleten een warm hart toedragen.
Een willekeurige greep uit ons ledenbestand: De gouden medaillewinnares van de Olympische Spelen Ellen van Langen (800m). En verder ook Olga Commandeur (800m en bekend van TV “Nederland in beweging”), Wilma van Gool-van den Berg (deelneemster sprint OS Mexico en gedurende lange tijd met haar teamgenoten in het bezit van het wereldrecord 4 x 100m estafette), Jos Hermens (atletenmakelaar), Elly van Hulst (WR houdster 3000m), Frans Maas, Rob Druppers, Gerard Nijboer (Europees Kampioen marathon), Bram Wassenaar, Marko Koers en Simon Vroemen.

De vereniging heeft een open karakter, volgt nieuwe ontwikkelingen in de atletieksport en onderhoudt een goede relatie met de Atletiekunie, zowel op het bestuurlijke als het atletiek technische vlak.

De Vriendenband
Ons verenigingsorgaan is De Vriendenband. Deze verschijnt 6x per jaar. De hoofdredacteur is Piet Wijker (redactie@vriendenvandeknau.nl). In aanvulling hierop worden regelmatig Nieuwsflitsen verspreid over actuele zaken binnen de vereniging.

Het Archief
Een werkgroep beheert het archief. Met vragen over prestaties en voor historische informatie kunt u terecht via info@vriendenvandeknau.nl