Persberichten

Persbericht

27-07-2018 Interview Fay Witte

FAY_WITTE

01-02-2016 Jeugdfonds ondersteunt opnieuw atleten

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Atletiekunie op 28 januari 2016 zijn de namen van de atleten bekend gemaakt die in 2016 in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het Vrienden Jeugdfonds.

Jaarlijks ondersteunt het Jeugdfonds van de Vrienden van de Atletiek een aantal jonge talentvolle atleten die jonger zijn dan 23 jaar. Daarbij wordt gekeken naar de grote toernooien van het betreffende jaar en de kans op een succesvolle deelname. Voor 2016 kijken wij vooral naar de Wereld Junioren Kampioenschappen die van 19 tot en met 24 juli 2016 in het Poolse Bydgoszcz zullen worden gehouden.

Op dit moment zijn 6 atleten geselecteerd en er bestaat een mogelijkheid om in maart/april deze groep nog aan te vullen hetgeen afhankelijk is van het al of niet ondersteunen van bepaalde evenementen door het Jeugdfonds.

Wij komen tot de volgende selectie van 6 atleten, die in 2016 allemaal 19 jaar worden:

Nick Smidt (19): Nederlands junioren kampioen op de 400 meter horden en winnaar van het zilver bij de NK senioren.

Koen van der Wijst (19): Nederlands junioren kampioen polsstokhoogspringen.

Tasa Jiya (19): 100 m, 200 m en 4×100 m estafette. In 2015 werd zij nationaal junioren kampioen op zowel de 100 meter als de 200 meter.

Marijke Boogaard (19): 100 meter en 4×100 m estafette.

Veerle Bakker (19): 3000 meter steeple chase.

Killiane Heijmans (19): polsstokhoogspringen.

 

3-11-2014 Vrienden van de Atletiek blijven jeugd ondersteunen.

Zaterdag 1 november 2014 is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de K.N.A.U. in Gouda besloten om voortaan de naam ‘Vrienden van de Atletiek’ te hanteren. Daarnaast is besloten om het Jeugdfonds van de Vrienden een nieuwe fase in te laten gaan met enigszins aangepaste doelstellingen: voortaan zullen niet alleen potentiële toppers worden ondersteund en gestimuleerd in hun groei naar de top, maar ook projecten zoals interlands en clinics, waarbij de jeugd internationale ervaring kan opdoen.

De Vrienden van de atletiek is een vereniging die bestaat uit oud-internationals, oud-kampioenen en officials en die al sinds 2001 jeugdige atletiektalenten ondersteunt. Vorig jaar zag het er naar uit, dat het fonds de ondersteuning zou moeten stoppen, omdat er geen financiële middelen meer voor leken te zijn.

Na vele gesprekken kon echter een voorstel worden uitgewerkt en gepresenteerd waarin het haalbaar is gebleken om met het Jeugdfonds door te gaan. Zo werden er onder meer door de Stichting Tollien Schuurman en de Stichting Atletiek Fondsen (SAF) aanzienlijke bedragen gedoneerd; daarnaast stemden de leden in met een contributieverhoging van € 20. Dit alles laat onverlet dat de Vrienden blijven doorzoeken naar andere en structurele inkomstenbronnen.

Door het weer beschikbaar zijn van financiële middelen konden op 1 november de eerste jeugdatleten gepresenteerd worden voor ondersteuning in 2015:

Menno Vloon (Polshoog/Meerkamp)
Denzel Comanentia (Kogel/Discus/Kogelslingeren)
Bart van Nunen (10.000 m)
Dominique Esselaar (Polshoog)
Tony van Diepen (400 m/800 m)
Sina Mai Holthuijsen (Kogelslingeren)
Joris van Gool (Sprint)
Later is toegevoegd: Jurriaan Wouters (Speer)

Bij de uitverkiezing is vooral gekeken naar de kansen op de grote toernooien die in 2015 worden gehouden, zoals in eerste instantie het Europees Kampioenschap voor 20-22 jaar in Tallin en de Europese Junioren Kampioenschappen in Eskilstuna.De atleten kunnen het hen toegewezen bedrag gebruiken voor o.a. een trainingsstage, of deelname aan een buitenlandse wedstrijd.Namens het Vrienden Jeugdfonds:Willem van der Krogt