Zeer geslaagde inspiratie dag.

Een mooie extra beloning bij de C-Spelen was de laatste jaren de deelname aan de Interland U16 tegen Westfalen. Door verschuivingen in het wedstrijdprogramma kon dit in 2023 niet doorgaan. Om toch de aanstromende talenten iets extra’s te geven werd op 15 oktober op Papendal een inspiratie dag gegeven waar bijna alle gouden en zilveren medaille winnaars van de C-Spelen aanwezig waren. Na de introductie van de Vrienden van de Atletiek en het Jeugdfonds was het Marjan Olyslager die alle aspecten die te maken hadden met de route naar topsport de revue liet passeren. Zeer inspirerend daarna was het interview van Rik Hardon met “mystery” guest N’ketia Seedo waarbij de jonge atleten aan haar lippen hingen en zij ook op een prettige manier meewerkte aan de vele selfies die gemaakt werden.

Daarna een rondleiding door de sportaccommodatie van Papendal waarna de trainingen begonnen en er voor iedere discipline een ervaren en enthousiaste trainer stond en daarbij niet alleen de atleten maar ook hun meegereisde begeleiders wisten te boeien. Gehuld in een fraai herinneringsshirt en veel waardering werd deze succesvolle dag afgesloten en kon men een mooie herinnering en nieuwe ervaringen mee huiswaarts nemen.

Namens het Jeugdfonds van de Vrienden ontzettend veel waardering en dank voor het enthousiaste organisatieteam bestaande uit Rik Hardon, Marjan Olyslager en Jeroen Alessie

Er is door Jente van der Meer een fraaie foto impressie van deze dag gemaakt en is hier te vinden.

Een uitgebreid verslag kan men lezen in Vriendenband nr. 6.

Wim van der Krogt