ALV en Vrienden bijeenkomst in Rotterdam

Op 26 oktober jl. vond in het clubhuis van Rotterdam Atletiek aan de Nenijto weer de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats van de Vrienden van de Atletiek. Helaas was de opkomst dit jaar minder dan in 2018 wat het bestuur noopt om eens naar de toekomst te kijken.

De ALV had een rustig verloop met accordering van de bestuursfunctie aan Elly de Regt tot commissaris en Jaap van Amsterdam die herbenoemd werd als secretaris.

Helaas was de penningmeester Hans van Kuijen afwezig omdat hij voor een ernstige operatie in het ziekenhuis lag. Wim van der Krogt gaf een inkijk in de jeugdfonds activiteiten en deed een dringend beroep aan alle leden om op zoek te gaan naar financiële middelen anders kunnen we over 5 jaar niet meer de jeugdactiviteiten ondersteunen. Ook de relatie met de Atletiekunie kwam aan de orde en er werd een dringend verzoek gedaan om meer betrokkenheid te laten blijken zoveel in geest als in de financiële ondersteuning. De aanwezige bondsbestuurder Hans Slager nam de woorden ter harte en zal dit in het bondsbestuur aankaarten.

Na de ALV vond in een gemoedelijke sfeer allereerst een bijzondere uitreiking plaats van het Lid van verdienste van de Atletiekunie voor Paul van Gool voor zijn vele werk voor de historie van de atletiek in Nederland. Daarna vond een presentatie plaats over 100 jaar RA door Adrie van den Berge met presentatie van het jubileumboek. Hierin waren vele historische wetenswaardigheden te vinden.

Daarna gaf onze gast Wilfried Walter (Internationaal manager Deutsche Freunden) een overzicht van de activiteiten van het Europese Platform voor Supportersverenigingen.

De Gouden Pluim uitgereikt aan topatlete Femke Bol voor haar prestaties dit jaar op de 400m horden. Haar mooie race in Genève waar zij de Europese kampioen versloeg met een tijd van 55.92 sec waarmee zij een ticket veroverde voor de WK in Doha, haar overwinning bij de Europese Junioren Kampioenschappen en haar optreden bij de WK in Doha waar zij met haar tijd van 55.32 sec een ticket veiligstelde voor de Olympisch Spelen in Tokio in 2020.

Tenslotte was de Vriendentrofee, de hoogste onderscheiding binnen de Vrienden, dit jaar voor Piet Wijker die hierdoor verrast werd. Piet ontving de onderscheiding uit handen van de voorzitter voor zijn jarenlange inzet voor de vriendenband, zijn activiteiten als redacteur aan de profielen van de Wikipedia en zijn loyale en charismatische inzet bij de discussies over de toekomst van de vrienden. 

Een foto impressie van deze dag is te vinden op onze website onder fotoboek.