De vrienden van de Atletiek een weekend weg

 

Ja, we mogen er gelukkig weer samen opuit! Elf sportievelingen stappen zaterdagmorgen 4 september op de fiets richting het oude vestingstadje Heusden. Onderweg zijn we door Marianne Piso op de hoogte gehouden van…. waar we anders aan voorbij zouden zijn gefietst! We zijn ’s morgens trouwens begonnen met koffie en appeltaart, die Rien van Haperen voor ons verzorgd heeft. Beiden zitten in de perfecte organisatie van een heel weekend! Veel draait deze dag, die in Vught gestart is, om het jaar 1629. Dat is het jaar dat Frederik Hendrik ’s-Hertogenbosch weet in te nemen.

In Heusden zelf, in het Bezoekerscentrum, van een interessante korte rondleiding kunnen genieten en o.a. heel Heusden op een prachtige en reuze grote maquette kunnen aanschouwen!

Na letterlijk en figuurlijk van Heusden te hebben geproefd, gaat het rechtsomkeer richting ’s-Hertogenbosch. Eerst met een gratis veer de Maas over. We zijn niet met de beloofde 20° C weggegaan, maar slechts met 13° C. Nu is de zon tevoorschijn gekomen en kunnen Ilja, Hans, Rien en Marianne eindelijk genieten van hun korte broek! En is het begin wind mee, nu is hij verfrissend tegen. Op de binnenplaats van de Citadel van ‘s-Hertogenbosch laten we ons als groep fotograferen. En gaan we aan de Dieze een uurtje pauzeren onder het genot van vocht in velerlei samenstellingen! Aan het programma wordt rustig gewerkt en daardoor lukt het niet alles van de plannen te verwezenlijken. Geeft helemaal niets, want het genieten lukt met volle teugen! We hebben elkaar ook zo vreselijk veel te vertellen! Door naar Vught voor een lekkere maaltijd en dan, helaas, al afscheid moeten nemen van Roelof en Wiesje Veld en Ilja

en Hans Keizer.

Dan de zondag, die we starten in de bestuurskamer van atletiekvereniging Prins Hendrik met o.a. een heuse Bossche Bol. Dan een interessant verhaal over die vereniging en het complex kunnen bezichtigen. Sorry, bewonderen! Links de indoor-baan voor sprint, ver en pols-stokspringen. Dan van Vught naar Den Bosch, waar het reuze druk is vanwege het weer en een kunstmarkt. Dus hebben we afgesloten met een overdadige broodmaaltijd! Ook voor de laatste keer getoost op de organisatie, die kan terugzien op een geslaagd weekend!

Rien en Marianne  bedankt en Roelof en Wiesje succes bij de organisatie volgend jaar in Deventer(3 en 4 sept.)!                                 

Fri Beenakkers