Terugblik op de golfdag “Vrienden van de atletiek” van 6 augustus jl.

 

Op vrijdag 6 augustus jl. was het zover dat het jaarlijks terugkerende golftoernooi werd georganiseerd. Evenals vorig jaar kwamen wij terecht op Delfland Golf nabij Schipluiden.

Na ontvangst met koffie, een kleine lekkernij en de aanmelding bij Rijn en Betty stonden wij om 13.00 uur paraat om met de 1e flight af te slaan. Er hadden zich totaal 20 personen opgegeven, zodat wij in 7 flights waren ingedeeld. Wilma had zich op voorhand voor 9 holes opgegeven, waarbij achteraf bleek dat zij de finale van de 4*100 meter estafette dames op TV kon volgen. Jaap Noordenbos volgde al gauw het voorbeeld van Wilma. Maar of beiden hiervan hebben genoten?!

De indeling was dusdanig opgezet dat iedereen, of zij nu 18 of 9 holes liepen, in aanmerking kon komen voor de “longest” en de “nearest”.

 

Het was mooi golfweer en de holes lagen er goed bij, zodat vanaf halfzes vrijwel iedereen aan de borrel kon aanzitten. En natuurlijk werden er ook hapjes geserveerd.

We hadden gelukkig weinig last van coronamaatregelen, waardoor wij nadien aan slechts enkele tafels geanimeerd konden dineren. Het diner werd ook nog opgeluisterd door de aanwezigheid van Rien van Haperen, als een soort vervanger van Hans van Kuijen namens de “Vrienden van de atletiek”.

Ook hij kon vernemen uit de sluitingsspeech van Lilian en Hans dat er een sterke behoefte is om tot uitbreiding van het aantal deelnemers te komen. De toezegging werd gedaan dat ook de club van de “Eighties” komend jaar onder meer bij de golfdag betrokken zal worden. Dit is al wel het geval bij de reünie.

Tijdens het diner werd vanzelfsprekend tijd uitgetrokken om de diverse prijswinnaars expliciet te huldigen. Er waren 8 prijzen: de eerste drie voor degenen met het meeste aantal stablefort punten, de “longest” en de “nearest” voor zowel de dames als de heren en de Birdies.

De uiteindelijke winnaar werd Jan Struijk. Uit handen van Lilian (zie foto) ontving hij een mooi golfmastiek, een fles sprankelende wijn en uiteraard.

 

de wisselprijs bestaande uit de golfballen van St Andrews. De prijs voor de Birdies gng naar Nick Mosselman die er zelfs drie sloeg. Ook Rijn werd bedankt voor zijn vele adviezen en steun op de achtergrond.

 

En wij hoeven niet te vrezen voor een vervolg komend jaar: spontaan kwam uit de vergadering het aanbod van Jan en Nick om gezamenlijk de organisatie op zich te nemen met een locatie meer gericht naar deelnemers uit de noordelijke contreien.

Allen bedankt voor de mooie golfdag en tot volgend jaar

Hans en Lilian van der Kooij