Op vrijdag 17 januari j.l. , na de bestuursvergadering op het bondsbureau op Papendal, heeft het bestuur een bezoek gebracht aan de vrijwilligers van de Stichting Atletiekerfgoed die daar elke laatste vrijdag van de maand werken aan het op orde houden, rubriceren en catalogiseren van alles wat van waarde is voor de historie van de atletiek.

Velen uren zijn de 6-7 vrijwilligers bezig. Op het bondsbureau is een stijlkamer ingericht met de meest waardevolle en unieke boeken, memorabilia. Zo liggen daar Olympische medailles maar ook jaarboeken etc. etc..

Daarnaast beheren zij een depot waar enorm veel te vinden is. Oude jaargangen van  de Atletiekwereld, verkregen historische geschriften van vele atletiekliefhebbers. Teveel om op te noemen.

Daarom zeker een idee om er eens langs te gaan. Je kunt dan zelf snuffelen in de wetenswaardigheden. Als je iets wat langer wilt lenen dan is dat ook mogelijk.

En mocht je een vraag hebben waar je geen antwoord op kan vinden , dan zijn er de mensen van de Stichting Atletiekerfgoed die dit voor je kunnen uitzoeken. Bijvoorbeeld of je oma in 1936 nu eigenlijk wel 3e op de 800m was geworden op de NK. En nog vele meer vragen.

Je kunt dan contact opnemen met Hugo Tijsmans. Men zou het erg op prijsstelen als meerdere mensen belangstelling zouden tonen voor deze unieke groep vrijwilligers.