Het Nederlandse team dat naar Londen afreist voor de Wereldkampioenschappen Atletiek, telt vooralsnog 31 atleten. Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de ploeg bekend gemaakt.

Het team
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdi Nageeye, Michel Butter en Jip Vastenburg zijn wel geselecteerd voor respectievelijk de marathon en de 10.000 meter maar hebben bevestigd niet deel te zullen nemen in Londen.

Ad Roskam: “Met de bekendmaking van de WK ploeg staan deze 31 namen vast, deze atleten kunnen hun startplaats niet meer aan een andere atleet verliezen bij een betere prestatie. Voor de IAAF loopt de kwalificatieperiode een week langer dan voor ons. In theorie is het dus mogelijk dat één van onze atleten voldoet aan de IAAF-eis. En dan gaan we serieus kijken of zo’n atleet nog zal worden toegevoegd aan ons team op openstaande plaatsen.”

Estafetteploegen

In het WK-team zitten momenteel drie estafetteploegen. “De 4×100 mannen, de 4×100 vrouwen en de 4×400 vrouwen zijn voorlopig geplaatst. Zij kunnen echter uit het deelnemersveld worden verdrongen door andere landen en tegelijkertijd zal ons 4×400 mannenteam komend weekend in Heusden nog een poging doen zich te kwalificeren. Om die reden is het totale team pas volgende week maandag definitief”, aldus Roskam.